2022-07-06

Marmaraereğlisi MYO Öğrencileri, Ektikleri Lavantaların Büyüdüğünü Görmenin Mutluluğunu Yaşıyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ve Marmaraereğlisi Belediyesi işbirliğiyle “Lavanta Ekim Töreni” ile ekilen lavantalar büyümeye başladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, lavantanın son dönemlerde bölgede popüler bir ürün olduğunu belirterek “Üniversitemiz ve Belediye işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz lavanta bahçemiz bölgemize ve halkımıza hayırlı olsun. Lavantanın hem yağından hem de çiçeğinden yararlanarak bölgemizdeki turizmi canlandırmayı ve istihdamı artırmayı hedefliyoruz.  Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Marmaraereğlisi MYO öğrencileri, ektikleri lavantaların büyüdüğünü görmenin mutluluğunu yaşıyor.