Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2022-07-14

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Sanal Gerçeklik Teknolojisiyle Kâbe’yi Ziyaret Etti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ve Marmaraereğlisi İlçe Müftülüğü iş birliğiyle, sanal gerçeklik teknolojisi ile hayata geçirilen uygulama ile Yaz Kur’an Kursu öğrencileri sanal gerçeklik teknolojisiyle Kâbe’yi ziyaret etti.

Marmaraereğlisi MYO akademisyenlerinden Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK’in önderliğinde daha önce gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti, bu kez Kâbe ziyareti uygulaması kapsamında öğrencilerle buluştu.

Sanal gerçeklik gözlükleriyle Kâbe ziyareti etkinliğinde Marmaraereğlisi İlçe Müftüsü Muhammed Ali ÖZER, Marmaraereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK ve Öğr. Gör. Sercan GÜLAY yer aldı.

Marmaraereğlisi MYO, sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında Kur’an Kursu öğrencilerini hem eğlendirecek hem de bilgilendirecek ve maneviyatlarını güçlendirecek bir etkinliği hayata geçirdi. Sanal Kâbe ziyareti gerçekleştiren Yaz Kur’an Kursu öğrencileri, sanal gezi öncesi ve sonrasında büyük heyecan yaşadılar ve memnuniyetlerini dile getirdiler.

Projeye ilişkin görüşlerini dile getiren Marmaraereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, “Üniversite öğrencileri, sanal gerçeklik gözlüğüyle öğrendiklerini daha iyi pekiştirdiklerinden teoride öğrendikleri bilgileri uygulamaya geçirme konusunda rakiplerine göre çok daha başarılı olmaktadır. Eğitimde hayata geçirdiğimiz bu teknolojik yeni medya aracını, sadece üniversite öğrencilerimize değil tüm bölge halkının hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin oldukça ilgisini çeken sanal gerçeklik uygulamalarının, eğlendirmenin yanı sıra bilgilendirme işlevine de dikkat çeken Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK ise bu tarz etkinliklerin ileride farklı konseptlerde devam edebileceğinin altını çizdi.

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 Akademik yılında hayata geçirdiği Dijital Eğitim Platformu ile sanal gerçeklik teknolojisini eğitimle harmanlayarak hem öğrencilerine hem de bölgesine teknolojik ve modern bir eğitim ortamı sunmaktadır.