Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu

 

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu, 1994 yılında Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulmuş ve 1994-1995 Akademik yılında eğitime başlamıştır. Daha sonra 2006 yılında 1/3/2006 tarih ve 5467 sayılı Kanun Ek Madde: 62 ile,  Meslek  Yüksekokulumuz  Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne  bağlanmıştır. 

 Meslek Yüksekokulumuzda şu anda; İktisadi ve İdari Programlar bölümüne ait üç programda eğitim öğretim yapılmaktadır. Bunlar; Turizm ve Otel İşletmeciliği, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programlarıdır. 2018-2019 Akademik Yılında Pazarlama ve Reklamcılık programını açılması uygun görülmüş olup; bu program akademik yapılanmasını tamamlayarak eğitim öğretimine başlayacaktır. Yüksekokulumuzun mevcut tüm programlarında 344 öğrenci öğrenim görmektedir.

Eğitimdeki hedefimiz belirli mesleklere yönelik ara insan gücü yetiştirmektir. Meslek Yüksekokulumuz deneyimli öğretim elemanı kadrosuyla, sektörün istekleri doğrultusunda ve değişen teknoloji ve çevre şartlarına uygun uygulamalı eğitim verilmektedir. Bunun bilinciyle hareket eden okulumuz sektör temsilcilerini belirli dönemlerde okulumuza davet edip ilgili bölümdeki öğrencilere bilgi ve deneyim akışını da sağlamaktadır. Eğitim-öğretim faaliyetlerine ek olarak Üniversitemiz birimleri içerisinde sosyal ve kültürel faaliyetler açısından en aktif yüksekokul olmanın gururunu yaşamaktayız. Alanında kendini ispatlamış uzmanlarca sunulan konferans ve seminer programlarımız, öğrencilerimizin meslekî donanımlarını daha da güçlü hale getirmektedir. Onlara geleceğe yönelik plan yapmada cesaret ve özgüven kazandırmaktadır. Modern tiyatro grubu, halk müziği grubu, halk oyunları grubu ve müzik grubu ile ilgili faaliyetlerimiz yıl içerisinde eğitimler dışında kalan zamanda yapılmakta ve gruplar çeşitli yerlerde gösterilerini sunmaktadır. Aynı şekilde sportif faaliyetlerde futsal, basketbol, voleybol ve masa tenisinde öğrencilerimiz eğitmenler tarafından hazırlanmakta ve düzenlenen turnuvalarda okulumuzu temsil etmektedir. Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında raporu hazırlayan ve emeği geçen tüm personelimize ve çalışmalarımıza yardımcı olan Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışma ile Yüksekokulumuzun, küresel düzeyde geçerliliği olan mesleki bilgi ve beceriler ile donatılmış, üst düzey yeterliliklere sahip idealist mezunlar yetiştirme hedefinde önemli mesafeler kat edeceği inancıyla tüm mesai arkadaşlarıma başarılar dilerim.

 

Doç. Dr. Veli SIRIM
Yüksekokul Müdür V.