Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Slow Food Convivium’u ve Hareketi” konulu Konferans düzenlendi.
25 Şubat 2016 günü saat: 11:00’de Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda “Slow Food Convivium’u ve Hareketi” konulu Konferans düzenlendi.
Öğr. Gör. Ali Çakır’ın sunumuyla gerçekleşen konferansa Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan TÜTÜN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil ÖZER, İlçe Kaymakamı’nı temsilen Yazı İşleri Müdürü Şefika ÜSTÜN, Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kadir ERTÜRK ve Müdür Yardımcısı İbrahim BAYINDIR, Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Veli SIRIM ve Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Hicran Özlem ILGIN ve Öğr. Gör. Hakan URUÇ ve yüksekokulumuz öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı.
Katılımın yüksek şekilde gerçekleştiği konferansta Trakya Slow Food Hareketi Lideri Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ali ÇAKIR, hızlı yaşam kültürü içerisinde Slow Food’un önemini ve insan sağlığını etkileyen açılardan alınabilecek önlemleri ifade etti. Diğer yandan Slow Food ve Slow Food Trakya Conviviumu'nun hareketi çerçevesinde yapılan fuar katılımları, toplantılar, sergiler ve diğer organizasyonlara ilişkin bilgilerin de verildiği konferans sonunda misafirlere Yüksekokulumuz dinlenme salonunda yemek ikram edildi.
ALİ ÇAKIR KİMDİR?
Öğr. Gör. Ali Çakır Ön lisansını 1998 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümü’nde, lisansını 2004 yılında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği Bölümü’nde, yüksek lisansını 2007 yılında Sakarya Üniversitesi İşletme A.B.D ‘da tamamladı. State University of Library Studies and Information Technologies’de halen doktorasına devam etmektedir. 2006 – 2008 yılları arasında Namık Kemal Üniversitesi’nde, Sosyal Tesisler İşletme Müdürü ve Otel Müdürü olarak görev yaptı. 2009-2010 yılları arasında Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nda Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Melek Yüksekokulu’nda Yiyecek-İçecek Mutfak Uygulamaları derslerini vermekte olan Ali ÇAKIR’ın turizm alanında yayımlanmış birçok makalesi mevcuttur. Bugüne kadar 5’sı Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği, 2’si Trakya Kalkınma Ajansı olmak üzere 7 projede görev yapmıştır. Ali Çakır’ın yayımlanmış kitapları; Kırklareli Mutfağı, Slow Food Trakya Vize, Kızanlara Kırklareli Bilmeceleri, Kırklareli Manileri, Cittaslow Vize’dir. Cittaslow Vize Derneği kurucu üyesi olan Çakır aynı zamanda Slow Food Trakya Vize Convivium Lideridir.