Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2024-03-19

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Etkinliği Gerçekleştirildi



Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi. Yüksekokul Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe öğrenciler, akademisyenler ve idari personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Çanakkale Zaferi'nin önemine vurgu yapan bir film gösterimi yapıldı. Öğrenciler, şiirler okuyarak ve türküler söyleyerek şehitleri anma ve minnet duygularını dile getirdiler.

Marmaraereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu anlamlı günü unutmamak ve şehitlerimizi minnetle anmak için bu etkinliği düzenledik. Gençlerimizin tarihimizi ve vatan sevgisini daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtmek isterim" dedi.

Etkinlik, katılımcıların duygusal anlar yaşadığı bir atmosferde sona erdi. Katılımcılar, Çanakkale ruhunu hissederek etkinlikten ayrıldılar.