Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2024-04-24

Ortaokul Öğrencileri Anıtkabire Sanal Gerçeklik ile Gitti



Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını anlamlı bir şekilde kutlamak için Süleyman Turgut Kıralı Ortaokulu öğrencilerine unutulmaz bir deneyim yaşattı. Marmaraereğlisi MYO'nun geliştirdiği Anıtkabire Sanal Yolculuk projesi kapsamında, sanal gerçeklik gözlükleri ile öğrenciler Anıtkabir'e sanal bir gezi düzenlendi.
Projede emeği geçen Marmaraereğlisi MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör Sercan GÜLAY, Doç. Dr. Pınar AVCI, Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK, Marmaraereğlisi Gençlik Merkezi Gençlik Çalışanı Merve METİN, Marmaraereğlisi MYO Gönüllü Gençleri, Ortaokul öğrencilerine Anıtkabir'in tarihi ve önemi hakkında bilgiler aktardılar. Sanal gerçeklik gözlükleri ile öğrenciler, Anıtkabir'in her köşesini gezme imkânı yakaladılar.
Projenin koordinatörleri Merve Metin ve Öğr. Gör. Sercan GÜLAY, "Bu proje ile 5. sınıf öğrencilerimize Anıtkabir'i ve Atatürk'ü daha yakından tanıma imkânı sunmak istedik. Sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde öğrencilerimiz Anıtkabir'i sanki oradaymış gibi deneyimleme şansı buldular. Bu projenin öğrencilerimizde milli bilinci ve Atatürk sevgisini pekiştirmeye katkıda bulunacağına inanıyoruz." dedi.
Öğrenciler, sanal gerçeklik deneyiminden büyük bir keyif aldılar. Anıtkabir'i sanki oradaymış gibi gezme imkânı bulan öğrenciler, Atatürk'e olan saygı ve sevgilerini dile getirdiler. Proje kapsamında Gönüllü Gençler ekibi, ortaokul öğrencileri ile sportif faaliyetlerde bulundular. 
Marmaraereğlisi MYO Gönüllü Gençleri, bu tür projeler ile öğrencilere farklı ve unutulmaz deneyimler yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.