2024-03-18

Marmaraereğlisi MYO, Opet Anadolu Lisesi Öğrencilerine Reklamcılık, Medya ve İletişim Programını Tanıttı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Görevlisi Yarkın ÇELİK, Marmaraereğlisi Opet Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine Reklamcılık, Medya ve İletişim Programı hakkında bilgi verdi.

Programa, Marmaraereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, Müdür yardımcıları Öğr. Gör. Hakan URUÇ, Öğr. Gör. Sercan GÜLAY, Marmaraereğlisi Opet Anadolu Lisesi Müdürü Nuray GÖKALP SARAL, Müdür Yardımcısı Meryem YÜKSEL ve öğrenciler katıldı.

Çelik, öncelikle reklamcılık ve medya iletişiminin günümüzdeki önemine vurgu yaparak, bu sektörlerdeki iş olanaklarının her geçen gün arttığını belirtti. Ayrıca, programın içeriği hakkında da ayrıntılı bilgiler vererek öğrencilere hangi derslerin yer aldığını anlattı.

Programda yer alan dersler arasında pazarlama iletişimi, halkla ilişkiler, reklam yaratıcılığı ve medya planlama gibi konular bulunuyor. Bu dersler sayesinde öğrenciler hem teorik bilgilerini geliştiriyor hem de pratik deneyim kazanma fırsatı elde ediyor.

Özellikle sosyal medyanın giderek artan etkisiyle birlikte reklamcılık ve medya iletişiminin daha da önemli bir hale geldiği belirtiliyor. Bu nedenle Reklamcılık ve Medya İletişim Programının gençlere gelecekte başarılı bir kariyer için önemli fırsatlar sunduğu ifade ediliyor.

Yarkın Çelik'in sunumu sonrasında Marmaraereğlisi Opet Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği görüldü. Özellikle gelecek planlaması yapmakta olan öğrenciler bu programla ilgili daha fazla bilgi almak istediklerini dile getirdi.