Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2015-06-19

YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ YRD.DOÇ.DR. VELİ SIRIM'IN MEZUNİYET TÖRENİ KONUŞMASI



2014-2015 MEZUNİYET TÖRENİ AÇILIŞ KONUŞMASI

Sayın Rektör Yardımcım,

Sayın İlçe Kaymakamım,

Saygıdeğer Anne-Babalar ve Öğrenci Yakınları, Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Yeni Mezunlarımız.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandık. Yüksekokulumuzun bu mutlu ve onurlu gününe hepiniz hoş geldiniz.

Değerli aileler, mezunlarımızın değerli yakınları;

İki yıl önce devraldığımız emaneti sahiplerine iade etme vakti geldi. Şundan emin olabilirsiniz: Emanetinize iyi bakmak, onları söz verdiğimiz bilgi donanımıyla yetiştirebilmek için elimizden geleni yaptık.

Birbirinden değerli öğretim görevlilerimizden oluşan akademik kadromuz, çok titiz çalışan idari ve teknik kadromuzun da desteğiyle, evlatlarınızı şekillendirdi, eğitti, bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı.

Ortaya özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan pırıl pırıl gençler çıktı.

Biz iki yıl boyunca evlatlarınızı, onların ve sizin hedeflerinize uygun şekilde yetiştirirken, siz de nice fedakarlıklara katlandınız; hem çocuklarınızı hem bizi bugüne kadar hep desteklediniz.

Ve artık katlanılan fedakarlıkların, çekilen sıkıntıların güzel meyvelerini toplama zamanı geldi.

Ve biz evlatlarınızın gözündeki sevinç parıltıları eşliğinde bu güzel neticeyi sizinle paylaşmanın zevkini yaşıyoruz.

Değerli meslektaşlarım, çok kıymetli hocalarım;

Kurumumuza ayak bastıklarından beri inci gibi işlediğiniz, ilmek ilmek dokuduğunuz sevgili öğrencilerinizi iş yaşamlarında, sosyal yaşamlarında sayısız başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz.

Sizin engin sabrınız, hiç bitmeyen çaba ve gayretlerinizin neticesinde, Meslek Yüksekolkulumuzun 20. yılında, 19. Dönem itibariyle 145 mezunumuzu uğurluyoruz.

Öğrencilerimize sadece teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda birer birey olarak sorumluluklarını bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir yüksekokul mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları birer model oldunuz. Hepinize değerli katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli mezunlarımız;

Âdettendir, size birkaç nasihatimiz olacak.

Bizden duyacağınız bu son nasihatleri yaşamınız boyunca unutmayacağınızı umuyoruz.

Bugün, bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı bir günü yaşıyorsunuz. Bugünden itibaren yepyeni yaşam deneyimlerini içinde barındıran bir süreç başlıyor. Her şeyden önce bugün hak ettiğiniz diplomalar size aynı zamanda çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek ve kendinizi sürekli olarak geliştirmek bu sorumlulukların başında geliyor. Diğer bir sorumluluğunuz ise, çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan birer insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır. Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Başkalarına faydalı olun. Dürüst ve ahlaklı olun.

Sevgili Mezunlarımız,

Hepinizi tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni dönemine iyi dilekler ve sevgiyle uğurluyorum. Allah yolunuzu açık etsin!