Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2020-11-19

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ö. Ahmet ERCAN Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda “Deprem Her An Kapımızda” Konulu Konferans Verdi



Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve pandemi kuralları çerçevesinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşması ilçe belediye başkanı Hikmet ATA tarafından yapıldı. İlçede yakın bir tarih içinde gerçekleşen depremler ve bu depremlerin etkileri üzerinde duran ATA,  gerek ilçe, gerekse bölge adına deprem hakkında bilinçlenmeyi sağlama maksadıyla konunun uzmanlarından bir ismi misafir etmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Ö. Ahmet ERCAN, Marmara Bölgesinde beklenen deprem hakkında sunduğu “Deprem Her An Kapımızda” başlıklı konferansında toplumda deprem bilincinin oluşmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bu bölgede herhangi bir yerde meydana gelecek şiddetli bir depremin tüm bölgeyi etkileyeceğini, bu yüzden başta yerel yönetimler olmak üzere tüm yöneticilerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade etti. Türkiye geneli ve Marmara Bölgesi özelinde depremin tarihi süreç içindeki gelişim ve gerçekleşme süreci üzerinde duran Prof. Ercan, depremin korkulması gereken değil tedbir alınması gereken doğal bir hadise olduğunu, yaşanan can kayıplarının insanların hatalarından kaynaklandığını belirtti.

Konuşmasında İstanbul ve çevresinde yaşanan depremlerin tarihi bir süreç içinde sistematik olarak belli aralıklarla belirlediğini belirten Prof. Ercan, kendisi tarafından belirlenen algoritma doğrultusunda Marmaraereğlisi açıklarında beklenen büyük depremin 2040-2045 yılları arasında gerçekleşmesi muhtemel olduğunu, bu zamana kadar başta Marmaraereğlisi ve çevresi olmak üzere tüm bölgede yapılaşma alanında önemli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.   

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ilçe Kaymakamı Sıdkı ZEHİN, ilçe Belediye Başkanı Hikmet ATA, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, ilçe protokol üyeleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin sonunda, Prof. Dr. Ö. Ahmet ERCAN’a Rektörlük, Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlık tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.