2019-05-09

Marmaraereğlisi MYO Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Öğrencilerinden 155. Yardım Kampanyası Yola Çıktı.

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu bünyesinde dört yıldan bu yana faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardım taleplerini karşılamaya devam ediyor. Kulüp öğrencileri şimdiye kadar Suriye sınırları dahilinde yer alan Burseya Dağı ve Telhamut Çadırkenti’ndeki okullara ilave olarak, başta Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yer alan okullar olmak üzere Türkiye genelinde 34 ildeki ilköğretim okulunda öğrenim gören 4500 öğrenciye yardım eli uzattı. Her bir kampanya çerçevesinde, gelen yardım talebi dikkate alınarak isme özel paketler halinde hazırlıklar yapılıyor ve kolilenerek gönderiliyor. Bot, atkı, bere, kırtasiye malzemesi, harita, oyuncak gibi gelen talepleri karşılayan kulüp üyesi öğrenciler, son olarak 155. Kampanyalarını gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyorlar.

155. yardım kampanyası çerçevesinde Mardin-Kızıltepe Karakuyu İlkokulu, Mardin-Kızıltepe Damlalı İlkokulu ve Şanlıurfa-Harran Ballıca İlkokulu bünyesinde öğrenim gören 150 minik öğrenciye bot, kırtasiye malzemesi ve oyuncaklardan oluşan yardım kolilerini hazırlayan Kulüp öğrencileri, önümüzdeki dönemlerde de sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeye ve yaymaya gayret edeceklerini ifade ettiler.