Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2019-11-11

Marmaraereğlisi MYO da Fidan Dikim Töreni Gerçekleştirildi



Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu'nda 11 Milyon Ağaç: Bugün fidan yarın nefes programı gerçekleştirildi.

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğe Per. Albay Bayram Ölçücüoğlu, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Veli Sırım, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb. Kd. Bçvş İsmail Eselik, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, Belediye Başkan Yardımcıları Sinem Özüpek ve Muharrem Şen,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liseler, STK üyeleri ve çok sayıda çevre dostu ilgi gösterdi.

11 Milyon Ağaç töreninde konuşan Doç. Dr. Veli SIRIM, " Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nca düzenlenen ve aynı anda tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek olan; yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine katılmak üzere burada toplandık. Bu anlamlı ve ülke geleceğimizi yakından ilgilendiren organizyona Marmaraereğlisi İlçesi olarak 1650 fidanı az sonra toprakla buluşturacağız."dedi. 

Gelecek nesillerin yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon fidan etkinliği saat 11:11'de 81 ilde eş zamanlı olarak ve Yüksekokulumuz'da gerçekleştrildi. 11 Kasım saat 11:11'de ülke genelinde 11 milyon ağaç kampanyası başarılı olursa aynı anda en çok fidan dikimi rekoru da kırılacak. Böylece kampanya Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek.

Marmaraereğilisi Meslek Yüksekokulu Kampüs alanında öğrenciler toplu halde Barış Pınarı Harekatına destek vermek amacıyla asker selamı yaptı. Yüksekokul öğrencileri "Türkiye genelinde "Bugün fidan, yarın nefes" sloganıyla gerçekleştirilen kampanyaya 1650 fidan dikerek katkıda bulunacağız. Bu fidanlar Türkiye'nin geleceğini güzelleştirecek, yarınlarımıza nefes olacak. Biz üniversiteli gençler bu fidanları dikerek vatanımıza olan borcumuzu bir nebze olsun ödemiş olacağız. Bunu yaparken vatanı için canı ve kanını veren Mehmetciklerimizi asla unutmuyoruz. Tüm askerlerimize, özellikle Barış Pınarı Harekatına katılan Mehmetciklerimize selam olsun. Yarının gençleri sizin sayenizde rahat nefes alıp yaşayacak. İyi ki varsınız. Hepinize hepimizden selam olsun." dedi.