Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2023-04-06

Marmaraereğlisi MYO’da Temel Afet Bilgisi ve Depremde Güvenli Davranışlar Konulu Seminer ve Ardından Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi



Marmaraereğlisi MYO’da Temel Afet Bilgisi ve Depremde Güvenli Davranışlar Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ tarafından “Temel Afet Bilgisi ve Depremde Güvenli Davranışlar” konulu seminer gerçekleştirildi.  Seminer kapsamında depreme hazırlık, farkındalık eğitimi, deprem tatbikatı, ilk yardım uygulamaları konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak gösterildi.

Marmaraereğlisi MYO’da gerçekleştirilen seminerde, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, akademisyenler ve idari personel hazır bulundu.

Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ temel afet bilgisi, afetlerde acil yardım, risk yönetimi, deprem öncesi ve sonrasında bilinmesi ve uygulanması gereken temel davranışlar gibi konuları içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. TNKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pandemi ve Deprem Komisyonu üyesi Prof. Dr. Tülin YILDIZ ise kalp masajı ve Heimlich manevrası,  hastalara/yaralılara yönelik temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım teknikleri gibi  konularda ayrıntılı bilgilendirmede bulundu. Teorik olarak verilen, depreme hazırlık ve farkındalık eğitiminin ardından uygulamalı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi.