Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2022-11-12

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda Milli Ağaçlandırma Günü Dolayısıyla Fidan Dikimi Programı Gerçekleştirildi



Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü, Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ile Marmaraereğlisi Belediyesi’nin ortak olarak düzenledikleri fidan dikme etkinliği  ile Yüksekokul kampüsünde kutlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl “2022 Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen fidan dikme programı, tüm Türkiye’de olduğu gibi 11 Kasım günü saat 11:11’de, Yüksekokul fidan dikim alanında gerçekleştirildi. Yüksekokul kampüsünde toplanan Marmaraereğlisi protokolü ve sakinleri ile Yüksekokul öğrencileri büyük bir coşkuyla fidanları toprakla buluşturdular.

Fidan dikme etkinliğine İlçe kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İlçe Belediye Başkan Vekili Gönül YILMAZ, İlçe Belediye başkan yardımcıları Sinem ÖZÜPEK ve Bahattin ÇAVDAR, İlçe Jandarma Komutanı Ceyhun KOŞTU, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin TEMİZER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref HIZLI, İlçe Müftüsü Muhammet Ali ÖZER, Marmaraereğlisi sakinleri ve Yüksekokul öğrencileri katıldılar.

Programın başında bir teşekkür konuşması yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, “Bu anlamlı ve ülke geleceğimizi yakından ilgilendiren organizasyona Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı ve Yüksekokul yönetimi olarak ortaklaşa bir fidan dikme etkinliğiyle katılmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Bahattin ÇAVDAR, Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla şimdiye kadar milyonlarca fidanın toprakla buluşturulduğunu, bu fidanların tıpkı genç nesil gibi gelecekte bu ülkenin en büyük zenginlik kaynaklarından birisi olacağını söyledi ve etkinlik için gelen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bu konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Gökhan GÜRBÜZEROL öncülüğünde tüm katılımcılar fidan dikme alanına geçtiler. Çınar fidanını toprakla buluşturan İlçe Kaymakamı GÜRBÜZEROL “Dilerim bu fidan ve dikilen diğer tüm fidanlar onlarca yıl boyunca büyür ve bizden sonraki nesiller bu fidanlardan bol bol istifade ederler” temennisinde bulundu.