Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2021-12-27

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda “Lavanta Bahçesi Projesi”Fidelerin Dikimiyle Hayata Geçirildi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ve Marmaraereğlisi Belediyesi işbirliğiyle “Lavanta Ekim Töreni” gerçekleştirildi.

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu yerleşke alanında, 7 dönümlük arazide lavanta fidanı dikim programı gerçekleştirildi. “Lavanta Bahçesi Projesi” dikip programı kapsamında, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan GÜRBÜZEROL, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, Devlet kurumlarının yöneticileri, Marmaraereğlisi sakinleri ve Yüksekokul öğrencileri lavanta dikimi töreninde hazır bulundu.

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu arazisinde8 dönümlük bir alanda gerçekleştirilen lavanta dikim çalışmalarına bizzat katılan Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan GÜRBÜZEROL, Belediye Başkanı Hikmet ATA, Belediye Meclis Üyeleri ve Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinden lavanta fide dikimi hakkında bilgi aldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, lavantanın son dönemlerde bölgede popüler bir ürün olduğunu belirterek “Üniversitemiz ve Belediye işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz lavanta bahçemiz bölgemize ve halkımıza hayırlı olsun. Lavantanın hem yağından hem de çiçeğinden yararlanarak bölgemizdeki turizmi canlandırmayı ve istihdamı artırmayı hedefliyoruz.  Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Lavanta dikim töreninde açılış konuşmalarını gerçekleştiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA” Şu anda dikimini yaptığımız lavantanın ekim alanları ve ekonomik değeri artıyor. Bu nedenle lavanta pekçok açıdan kıymetli bir bitki. Üniversitemizle işbirliği yaptığımız lavanta bahçemizin bölgemize ve halkımıza fayda sağlayacağına inanıyorum”ifadelerini kullandı.

Lavanta dikim töreninde konuşmalarını gerçekleştiren Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan GÜRBÜZEROL, “Lavanta çok değerli ve ekonomik getirisi olan bir bitkidir. Tekirdağ’da bir ilk olduğu için gururluyuz. Diğer ilçelerimize de örnek olması dileğiyle, emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Lavanta dikim törenine ulusal ve yerel basının da ilgisi büyüktü. TRT Haber ve çeşitli yerel haber ajanslarının yer aldığı lavanta dikim töreninde protokol üyeleri, üniversite öğrencileri ve misafirler lavanta fidanı dikimini gerçekleştirdiler.