2015-09-21

Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Veli SIRIM I. Turkuaz Sosyal Bilimler Kongresi’nde tebliğ sundu.

Marmara Ereğlisi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Veli SIRIM, 16-18 Eylül 2015 tarihlerinde, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen I. Turkuaz Sosyal Bilimler Kongresi’nde bir tebliğ sunumu yaptı.

17 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen “Tekirdağ Özel Paneli” isimli oturumda “Tekirdağ Rüstem Paşa Külliyesi’nin Mali Kaynakları” başlıklı bir sunum yapan okul müdürümüz, Rüstem Paşa Külliyesi’nin en önemli mali kaynağı olarak Külliye Vakfiyesinde gösterilen gelir kaynakları hakkında bilgi verdi. Bu çerçevede Kanuni Sultan Süleyman’a 15 yıl boyunca sadrazamlık yapmış olan, o dönemin geniş Osmanlı coğrafyasında inşa ettirdiği medrese, cami, han, hamam, köprü, bedesten gibi çok sayıda kurumun yanı sıra Tekirdağ’da 1553 yılında ünlü Osmanlı mimarı Mimar Sinan’a inşa ettirdiği ve kendi adıyla tarihe geçen Rüstem Paşa Külliye’sinin şehrin sosyo-ekonomik açıdan gelişmesine olan katkılarına değindi. Yrd. Doç. Dr. SIRIM, tebliğinin en sonunda Tekirdağ ilinin 550 yıllık süreç boyunca gelişmesinde çok önemli yeri olan Külliye, Taş İskele ve Su Yolu Projesi’nin mimarı olan Rüstem Paşa’nın isminin şehrin neredeyse hiçbir kurumunda, cadde, park gibi hiçbir kamusal mekanında yaşatılmadığına, adeta unutulmaya terk edildiğine dikkat çekti.