Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu
2015-10-05

Yüksekokulumuz Öğretim Görevlileri 1-4 Ekim tarihlerinde Bosna –Hersek Saraybosna’da düzenlenen III. Adriyetik’ten Kafkasya’ya Geleneksel Gıdalar Sempozyumuna The 3rd International on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus katılarak poster bildiri sundular



Yüksekokulumuz Öğretim Görevlilerinden  Öğr. Gör. Sami AVCU , Öğr. Gör. Fazilet AVCU ve  Öğr. Gör. Kamile GÜLGEZEN,  1-4 Ekim tarihlerinde Bosna –Hersek / Saraybosna’da düzenlenen III. Adriyetik’ten   Kafkasya’ya Geleneksel Gıdalar  Sempozyumuna katılarak  poster bildiri sundular.

Geleneksel yaşam tarzının etkisi ile oluşan  gıdaların, üretim sürecini değerlendirmek, Adriyatik'ten  Kafkasya'ya kadar olan  ülkelerde üretilen ve yerel, geleneksel gıda ürünlerinin önemini belirtmek  ve üniversiteler arasında daha fazla akademik ve kültürel anlaşmalar geliştirme amacıyla gerçekleştirilen  Sempozyum Namık Kemal Üniversitesi, Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlendi.  

 Sempozyuma , Öğr. Gör Kamile GÜLGEZEN  “Tekirdağ’s Bulama Dessert on the Way  of Balkan’s”  konulu Poster Bildiri,  Öğr. Gör. Fazilet AVCU “Mihaliç Cheese” konulu Poster Bildiri,  Öğr. Gör. Sami AVCU “Candied Chestnut, A Traditional   Turkish Sweet” konulu Poster Bildiri    ile katıldı.