2022-01-04

Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve İŞ-KUR Tarafından Marmaraereğlisi MYO Öğrencilerine Eğitim Verildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü uzmanlarından Serpil Çılgın tarafından verilen eğitimde, kariyer, kariyer hedefi belirleme, geleceğe yönelik kariyer planlama yapılması ve gerçekleştirilmesi için neler yapılabileceği konularında detaylı bilgi verildi. Kariyer Merkezi’nin öğrenci ve mezunlara yönelik kariyer hizmet ve faaliyetlerinden bahsedilen eğitimde, öğrencilere, doğru meslek seçiminin önemi, kariyer hedefi belirleme ve bu hedefi gerçekleştirmek için yapılacak doğru ve etkili kariyer planlamasının önemi üzerinde duruldu.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen eğitimde iş arama becerileri, işgücü piyasası, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri konulu “İş Kulübü Eğitimi,” Özge Şimşek tarafından verildi. Her adayın piyasa nitelik ve gereklerine göre mesleki ve kişisel becerilerini artırabilmesi için cv yazma, mülakat teknikleri ve iş arama becerileri konularında ayrıntılı bilgi verildi. Eğitime katılan öğrenciler, eğitim sonunda katılım belgelerini aldılar.